İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 4 Yılı ve İSİG Mücadelesi
İş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi için 30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete`de yayınlanan ve 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun üstünden yaklaşık 4 yıl geçti. Kanun sonrası kazaların azalması bir yana, kazalar iş cinayetlerine, iş cinayetleri de Soma, Ermenek ve Torunlar gibi katliamlara dönüşerek artarak devam etti. İSİG Meclisi verilerine göre 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar en az 6272 kişi iş kazaları nedeniyle hayatını kaybetti.
Kanunda iş kazalarının sorumlusu olarak hedef gösterilen mühendisler ve iş güvenliği uzmanları, bir yanda güvenli çalışma ortamları yaratmaya çalışırken; düşük ücretler, uzun çalışma saatleri ve geleceksizlik/güvencesizlik sarmalı içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmakta ve diğer yanda da SOMA`da olduğu gibi iş cinayetlerinde hayatlarını kaybetmektedirler.
Bu vesile ile kanunun çıkmasından sonraki 4 yıllık sürecin bilimsel ve teknik olarak değerlendirileceği, güvenli çalışma hakkı için atılması gereken adımların konuşulacağı "6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 4 Yılı ve İSİG Mücadelesi" konulu Panel&Forum 15 Ekim 2016 tarihinde saat:13:00‘da TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde düzenlenmiştir.
Düzenlenen bu panele kulüp olarak katılım gösterdik.